Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marto, moc Ti děkuji za skvělý blog. Je dobře vědět, jaká je skutečnost.

A musím napsat, že máš moc pěkné děti. Ať se vám všem daří co nejlépe!R^

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Maruško, opravdu vám všem ze srdce přeju, aby se situace uklidnila a lidé měli možnost číst a vědět fakta, pravdivé informace, aby nebyli davově psychicky týráni někerými médii (protože se to hodí do krámu některým politikům, kteří pak odvracejí pozornost od jejich lumpáren, které pak budou zapomenuty, bohužel), přeju hodně radosti a zdravého rozumu. A díky, děti jsou pěkný (celej tatínek:-) a hodný (celá já:-)) Měj se hezky, ahoj, Marta

2 0
možnosti
KT

Dobře děláte, že se nenecháte zmasírovat mediálním nátlakem. Tady už koluje vtip: první oběťí corona viru v ČR je 71 létá M. N. z Olomouce. Padla za oběť u regálu Tesca v boji o poslední mléko.

1 0
možnosti
Foto

Ano, slyšela jsem :-))) , ovšem netuším, jak se situace bude vyvíjet dnes (a zítra), věřím však ve zdravý rozum Čechů, zároveň je však nutné být obezřetní (takže žít v jakési rovnováze,no)... ale to kafčo s kámoškou či pivo s kamarádem, to je ale nezbytnost (nejenom v ČR:-)

0 0
možnosti
Foto

Marto, jsem vděčným čtenářem Vašich knih. A opět jste mě nezklamala. R^ Přitom všem, jak lidi (i v mém okolí) vyšilují při ještě neprokázaném výskytu nemoci u nás, jste ukázala jiný přístup k danému tématu. Díky!

1 0
možnosti
Foto

Děkuju, oni tady nevyšilují ani při evidentně přibývajících nemocných, protože opravdu respektují vládou daná nařízení včetně toho, aby se z toho nepo.... a žili, s omezením, jako předtím. Vždyť je tato mimořádná situace skutečně dočasná, třebas na pár měsíců, ale rozhodně ne na desetiletí...:-)

1 0
možnosti
Foto

Marti, díky za tvoje blogové pohlazení, dýchá z něj ta tvoje typická pohoda (i když se teď v Itálii dějí vážné věci). Panika je mrcha, možná, že u vás v horách (či podhůří) se jí tolik nedaří... Kéž by lidi vzali rozum do hrsti. Měj se fajn a všem virům zmar.

R^:-):-)

3 0
možnosti
Foto

Ahoj Pavli, to jsem tehdá netušila, že virus začne dle očekávání úřadovat i v ČR a že tady dětem prodlouží o další týden prázdniny s online vyučováním s pc... jo, přibývá nemocných i mrtvých, ale informace ve sdělovacích prostředcích jsou věcné a jasné, pro nás... v ČR je to chaotické, řekla bych, ale ono se to třeba časem usadí jako tady:-)

0 0
možnosti
JZ

No nevím nevím, jestli vám věřit. Přeci jen tam jenom žijete, to je dost pochybný a zkreslený zdroj informací.

Místní odborníci, kteří o tom přečetli stohy bulvárních článků, viděli spoustu videí na twitteru a umí na promile přesně spočítat, o kolik je to horší než chřipka, radí střádat zásoby, protože až tady taky zemře pět lidi z deseti milionů, budou nás držet v bytech pod hrozbou zastřelení.

3 0
možnosti
Foto

:-))) naprosto pochybný a zkreslený, úplně jste na to kápl... ti odborníci totiž úplně přesně vědí, jak to tady chodí, znají názor místních, vědí prostě více než my... tak by mi mohli říci, kam jsem si založila brejle na čtení

0 0
možnosti
Foto

Karma R^ Hezky napsáno, rozdíl mezi Čech a a Italy je propastný. Zdá se mi, že v Česku musí být koronavirus úplně všude, jelikož panika, která u nás panuje je obrovská. Lidé drancují obchody a zásobují se nadlimitně vším... Já to nechápu, vždyť ta panika, strach a hysterie zničí víc lidí než celý zpropadený Covid-19 :-):-(;-(

2 0
možnosti
JZ

To zase ne, před chvíli v supermarketu chyběly jen těstoviny ve slevě a ještě ne tak dramaticky. Ona média trochu přehání. Ale ty katastrofické řeči co někteří mají...

1 0
možnosti
VZ

Moc díky za krásně čtivý vhled do reality Itálie. Holt to soužítí se zemětřeseními a sopkami dává trochu jiný nadhled. Tohle by tady u nás měly vysílat všechny televize několikrát denně. A pak to taky napsat na cedule a otloukat o hlavy těm motákům, co vyjíždějí z marketů se zásobami jak na tříměsíční expedici do Antarktidy.

5 0
možnosti
Foto

Nevím, jak na to budou po dnešku po objevení prvních případů v ČR, ti tzv. motáci:-) reagovat, řekla bych více než hororově (a nechtěla bych u toho být)

0 0
možnosti
Foto

Krásně jsi to napsala. Já už týden vysvětluju mým českým klientům, že kromě pár izolovaných obcí a zavřených škol v Itálii vše funguje, především výrobní závody. Italové nepanikaří, fungují normálně, jen se řídí pár pravidly navíc. A je jim jasné, že už zítra může být všechno jinak. Ale zároveň si to tak neberou, proč zbytečně žít ve strachu? To jen Češi všechno řeší až příliš a zdá se mi, jako by předpokládali, že do několika dnů bude Itálie zcela zavřená a nic nebude fungovat. Přitom největším problémem jsou v tuto chvíli čeští dopravci, jejichž řidiči se začínají bát jezdit do Itálie. V tomhle se jim ani nevidím, vzhledem k alarmismu, který v Čechách panuje. Možná to pomůže k většímu využívání železnice, ale tomu moc nevěřím. Na druhou stranu se řidič ani s nikým potkat nemusí - při braní nafty si pro jistotu vezme roušku a vždycky může použít samoobslužný stojan, aby se s nikým nedostal do těsného kontaktu. Přiznám, že sama bych teď nikam necestovala. Nemám strach o svoji imunitu, ale co kdybych přeci jen onemocněla a nevědomky to roznesla dál. To beru za to nejdůležitější - ne, že bych to mohla dostat já sama, určitě bych se uzdravila, ale že by kvůli mě onemocněl někdo, jehož tělo by to nedalo a ten člověk by zemřel. V rámci svých možností jsem vlastně přijala svá opatření. Tak jako všichni Italové, kteří se nepřipravují na konec světa, jen trošku upravují své návyky.

4 0
možnosti
Foto

Klári, přesně, Ital nepanikaří, funguje normálně, jen se řídí pravidly navíc, ta se ale mění. Proto říkám známým, aby teď v těchto dnech nepokoušeli osud a posunuli cestování po severu Itálie na lepší časy

0 0
možnosti
LM

díky za parádní info,příští týden vyrážím do Civetty,zásoba slivovice a kysaného zelí bude.Korona virus má taky svou hrdost a na každého taky nevleze.....pěkný den ;-)

2 0
možnosti
Foto

no,ač zde vládne duch optimistický a typicky italský, v těchto dnech bych cestování do zdejších končin jaksi na čas omezila, on sice na každýho vlézt nemusí, ale náhoda je blbec, no znáte to

0 0
možnosti
DV

D48a80v63i64d 87V29l49k

27. 2. 2020 11:32

Marti díky a nezapomeň prodat všechny ležáky v kšeftě;-D

2 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-DTy víš, Davčo, viď.... V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS