Diskuse

Já, imigrantka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Blbou reportaz umi udelat kdekdo, to pak chodi znhusene deti ze skol v Italii i v Cechach.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
RS

Zarucena metoda je zvednout ceny v hospodach a barech. Ty se vyprazdni a je po problemu.

1 0
možnosti
Foto

J83a86n20a 23M75a27j18o35v45á

21. 2. 2017 17:19

...a taky se už rychle uzdravte, Marto. R^

2 0
možnosti
PZ

Zijeme v divne dobe,kdy zapad zbombarduje urcite staty a pak jsou uprchlici ktere nechce prijmout bohata Saudska Arabie,Kuwait,nebo Emiraty kde maji stejnou kulturu ale Evropa.

8 0
možnosti
PS

P39e41t73r 86S25k79á76c74e91l

26. 2. 2017 23:48

Popsal jste stav velmi přesně. Víte čím je tato doba divná? Totiž mocní tohoto světa, zvolení v demokratických volbách, nepoužívají zdravý rozum a mají krátkou paměť. Hned po volbách zapomínají na svoje sliby, ale voliči nezapomínají. Proto všichni by měli jít k volbám a dát jim výpověď. Jediná zákonná možnost jak přivodit přeměny...R^

0 0
možnosti
DS

Děkuji, Marti, mluvíš mi z duše. Kdyby lidi přetavili své negativní emoce do konstruktivní debaty o tom, co vlastně považují za "vlastenecké" a především "ty naše hodnoty", bylo by po negativních emocích. A ještě lepší by bylo, kdyby vedli ještě konstruktivnější debaty a vyvíjeli tlak na statutární orgány, aby ochrana těch "našich hodnot" byla řádně zakotvena v naší ústavě a zákonech. A pak by bylo prima, kdyby se měřilo stejným metrem. Aby se pak nezastávali "dámy", která "činí to, co nechce, aby bylo činěno nám", tedy čůrá, kam čůra nemá a vyhrožuje, čím nechce, aby bylo vyhrožováno jí. To bychom potom byli skutečně suverénní stát se suverénními, tedy zdravě sebevědomými občany, kteří by neměli za potřebí prezentovat se podstatně hůř než Ti Tvoji plnokrevní motorkáři. Mně ten styl pripomíná spíše hooliganson (když řvou a chovají se agresivně oni, budu i já) a je mi z toho nesmírně smutno. Samozřejmě karma R^

5 11
možnosti
PB

.... su teda rád že se to po tej reportáži v TV uklidnilo a možu sa tam konečně přestěhovat s celou rodinou,- hlavně když se zase smějouV!,- chcel bych pořádnej kvartýr, nebo tábor kde vařijou knedlo vepřo, na nějaký nudle a lazaně nejsu zvědavej,- a taky chcu studovat!,- italsky sice neumím, ale trochaj ovládám slovenštinu,- chcel bych navštěvovat semináře vo africkým umění, historii gender a feminismus v praxi !,- prácu nehledám,- nic neumím a navíc su línej jak sviňa, ale za ty éčka ze sociálky sa dá vyžit,- a když tam natáhnu celou svoju familuju s malejma faganama tak zbyde aj na cigára, na chlast aj na drogy !,- kdo to všecko zacáluje mě absolutně nezajímá!!!,- ...... prchám z Česka, tož su uprchlík, žejo, a taky sem někde ztratil pas,- asi jak sem krauloval před tem žralokem v Jadranu,- a přátelé mi říkají Pedro, Dochtore, Inženýre, Akademiku, Magistře,- no mám tech přezdívek trochaj víc kvůli dávkám a kvůli novinářům,- voni to maji rádi ! Se těším až se tam někde potkáme a budeme sa s tema Italama na sebe smát,- .... tak dovi;-D!

19 1
možnosti
TH

No a pokud budeš fakt uprchlík, nezapomínej na to, že máš " větší " práva než ostatní lidé ( páč jsi ten uprchlík ). Podle slov jednoho z imigrantů, právě z té Itálie..Bylo to na youtube i s českým překladem. Holt jsou reportáže, které na ČT neuvidíš :-/

1 0
možnosti

Marti, tak tentokrát čtu i mezi řádky, a je mi to moc líto. Ale věřím, že ti "novomračouni" měli opravdu jiný důvod. Tak hodně štěstí!R^ A dej vědět!

(ta debata snad vyšumí...)

0 0
možnosti
TH

Samozřejmě, že měli jiný důvod..U nás se drtivá většina lidí taky nemračí na Vietnamce, kteří si tady " kšeftují " v těch svých večerkách. Nemračí se na Ukrajince, kteří si v MHD povídají o tom, co dnes bylo na stavbě. Dokonce se ani špatně nedívají na Poláky, kteří lakují auta v Kvasinách.......ale v Itálii je jiná situace.

3 0
možnosti
JR

J17a52n 45R12á40ž

21. 2. 2017 15:04

Imigrant jako imigrant. Kdo razí tezi, že bychom mezi nimi neměli dělat rozdíl se mýlí. Dovoluji si obrazně vyjádřit svůj názor.

Mám tři zdroje vody. Jeden z nádrže na dešťovku, druhou z fekální jímky a třetí z obecního vodovodu. Když mezi nimi nebudu dělat rozdíl, dopadl bych zcela určitě špatně, i když se jedná ve všech případech o vodu.

Já budu vždy dělat rozdíl například mezi imigrantem z Ukrajiny a z Afganistanu, jako budu dělat vždy rozdíl mezi vodou z fekální jímky a obecního vodovodu. A žádná HateFree nebo Marta z Itálie mi to nezmění!

37 2
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8560x
Dle MUDr. Plzáka typ "hospodyně, říznuté intelektuálkou", žijící s rodinou v podhůří italských Dolomit, se srdeční slabostí pro rodnou Telč. Díky vám všem, kteří mě čtete, jsem na jaře v roce 2017 získala Blogerku roku 2016 a Blogerku desetiletí. Jsem autorkou knížek:

- Italské jednohubky (2017 - Mladá fronta)

- Italské dvojhubky (2018 - Mladá fronta)

- Po italsku do hubky (2019 - Mladá fronta)

- Z mého severoitalského deníku (2020 - Ikar).

- Italské trojhubky (2021 - Ikar)

- Italské mentolky (2023 - Ikar)

Tímto vám všem, kteří jste mě četli a čtete, opravdu ze srdce děkuji, protože vy za to můžete. GRAZIE!!!!

Mějte veselé a láskyplné dny. Vaše Marta

kontakt: marta.kucikova@gmail.com

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy